Hírzóna

Tízezer embernek segíthet visszatérni a munkába a bölcsődei támogatás

Tízezer embernek segíthet visszatérni a munkába a bölcsődei támogatás

2019. augusztus 9., péntek
Tízezer embernek segíthet visszatérni a munkába a bölcsődei támogatás

Tízezer embernek segíthet visszatérni a munkaerőpiacra a havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatás - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Marczinkó Zoltán azt mondta, a támogatást azok a családok kaphatják meg, amelyek húszhetesnél idősebb gyermeküket helyhiány miatt nem tudják államilag finanszírozott bölcsödében elhelyezni, ezért a munkavégzés idejére magán, munkahelyi vagy minibölcsődei szolgáltatást kell igénybe venniük.A jogosultság feltétele az is, hogy az igénylő rendelkezzen bankszámlával, valamint felhasználója legyen az ügyfélkapunak, az igénylést ugyanis azon keresztül kell elektronikusan elküldeni - tette hozzá. Ismertette, a támogatás összege maximum 40 ezer forintig a bölcsődei szolgáltatás teljes ára, azon felül a különbözetet a szülőnek kell állnia.A támogatás átmeneti segítséget nyújt, csak addig érhető el, amíg kialakítják a családvédelmi akcióterv részeként bejelentett új bölcsődei helyeket - mondta a helyettes államtitkár.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.