Közélet

Szent István nélkül nem beszélhetnénk a magyarságról

Szent István nélkül nem beszélhetnénk a magyarságról

2019. augusztus 20., kedd
Szent István nélkül nem beszélhetnénk a magyarságról

A Széchenyi téren Szent István és Gizella szobránál mondott ünnepi beszédet Botka László polgármester augusztus 20-án. Ezután elindította a kampányt és bejelentette, amire mindenki számított: indul a polgármesteri címért.

"Szent István királyunk a magyar nép helyét és útját jelölte ki Európában. Nélküle ma nem beszélhetnénk magyarságról, nem ünnepelhetnénk az ezeréves magyar államot" – mondta augusztus 20-i beszédében Botka László, aki szerint Szent István nevéhez nagy csaták fűződnek, és azért küzdött, hogy megteremtse az erős, békés magyar államot. Ezt követően a polgármester emlékeztetett Szeged szabad királyi rangjának háromszázadik, valamint a nagy árvíz 140. évfordulójára. "Az ezeréves magyar állam kiállta az idők próbáját. Az ünnep jó alkalom arra, hogy emlékezzünk közös történetünk fontos állomásaira, és a múlt tanulságait levonva felkészüljünk az előttünk álló kihívásokra is" – fogalmazott Botka. A polgármester beszédét követően Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöki helynöke áldotta meg az új kenyeret. Az ünnepségen közreműködött aFricsay Ferenc Városi Koncertfúvószenekar és a Pavane Táncegyüttes, valamint Gömöri Krisztián színművész,a Tápai Hagyományőrző Együttes és a Szeged Városi Kórusegyesület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.