Sport

Öt javaslat maradt versenyben az új uszoda nevére

Öt javaslat maradt versenyben az új uszoda nevére

2019. augusztus 16., péntek
Öt javaslat maradt versenyben az új uszoda nevére

Ismét a szegediekhez fordul Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata, ahogyan korábban a Napfényfürdő, a Móra Ferenc híd elnevezésének, valamint a trolibuszok és villamosok színének kiválasztása kapcsán is tette. Az új fedett sportuszoda névadását ugyancsak a szegediekre bízza.

A tavasszal kiküldött önkormányzati kérdőíven, ami a város fejlesztéseiről szólt, kértük a lakosság javaslatait az Etelka soron épülő uszoda elnevezésére. A visszaérkezett több ezer kitöltött kérdőíven 128 névjavaslat érkezett. Ezeket sportszakmai bíráló bizottság véleményezte, amelyben részt vett Bánki Horváth Béla szenior úszóvilágbajnok, Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás, Drégelyi Zoltán, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója, valamint Szentgyörgyi Pál, a körzet önkormányzati képviselője. A zsűri a javaslatok közül kiválasztott ötöt, ami a legtöbb szavazatot kapta.

Ezeket választotta ki a grémium:Tiszavirág Sportuszoda, Szőke Tisza Sportuszoda, Tisza Aréna, Felsővárosi Uszoda, Tabán Uszoda.

A felsoroltak közül szeptember 20-ig ismét a szegediek választhatják ki az új fedett uszoda nevét. Szavazni a napokban a postaládákba kerülő hagyományos városi kiadványban lévő válasz-levelezőlapon, a hétvégi Szegedi Tükörben lévő felhíváson, illetve a szegedvaros.hu honlapon keresztül lehet. A Modern Városok Programban - kormányzati támogatással tehát - 16 milliárd forintból létrejövő 13 ezer négyzetméter alapterületű sportkomplexum mindenben megfelel a nemzetközi szabványoknak, alkalmas lesz 50 méteres és 25 méteres versenyek megrendezésére is, a lelátó befogadóképessége 1169 fő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.