Írjon nekünk

Krimi

Őrző-védőkre csapott le a NAV: egymilliárdos lehet a kár

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Egymilliárdos kárt okotak a gyanú szerint azok az őrző-védő társaságok, amelyekre nagy erőkkel és összehnagolt akció keretében csapott le a NAV. 

A gyanú szerint csaknem egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek egy őrző-védő cégekből kialakított hálózat vezetői. A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense, Barnáné Horváth Melinda közölte, a hálózatot a gyanú szerint két Pest megyei férfi mozgatta, vállalkozásaik az ország minden megyéjében foglalkoztattak vagyonőröket. Egy dél-alföldi cég nevében szerződtek a partnerekkel, de kiderült, hogy az alkalmazottak jelentős része a láncolatban szereplő más cégekhez lett bejelentve. A dolgozók foglalkoztatását fiktív számlákkal igazolták, és járulékot sem fizettek utánuk. A cégeket három-négy havonta cserélgették, többet közülük külföldi állampolgárra írattak.

A NAV pénzügyi nyomozói, revizorai, informatikusai és végrehajtói országosan mintegy harminc helyszínen tartottak kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, vagyontárgyakat, köztük egy nagy értékű hajót.

A bűnszervezet egyik vezetőjének széfjében 97 millió forintot, a másik vezetőjénél egy szekrényben több mint harmincmillió forintnyi készpénzt, valamint a cég irodájában lévő széfben egy készpénzzel teli táskát is találtak.

A cégháló könyvelési anyagát, ötszáz darab bélyegzőt, valamint a szervergépet és számítógépeket egy titkos raktárhelyiségben találták meg – tudatta az őrnagy.

A dél-alföldi pénzügyi nyomozók nyolc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, a hálózat irányítói és könyvelői letartóztatásban vannak.

Bár elsőre úgy tűnt, hogy igen, végül kiderült, hogy ennek az ügynek nincs köze ahhoz, amiről a Magyar Hírlap írt a napokban, és amely szerint a szegedi önkormányzat két udvari vagyonvédelmi beszállítójánál is házkutatást tartott az adóhatóság. Abban az ügyben az adóhatóság még vizsgálódik.

Kommentek

Tovább olvasom

Közlekedés

Halálos baleset történt Kiszombor közelében

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy ember meghalt.

Tovább olvasom

Közlekedés

Lopott kamiont találtak a csanádpalotai határon

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Román sofőr vitte volna a körözött lengyel teherautót.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szerb kábítószercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/mozesbalint.jpg

Megjelent:

Szerző:

Közel 20 kg marihuánát próbált meg illegálisan Magyarország területére hozni.

Tovább olvasom

Aktuál