Krimi

Őrző-védőkre csapott le a NAV: egymilliárdos lehet a kár

Őrző-védőkre csapott le a NAV: egymilliárdos lehet a kár

2019. augusztus 12., hétfő
Őrző-védőkre csapott le a NAV: egymilliárdos lehet a kár

Egymilliárdos kárt okotak a gyanú szerint azok az őrző-védő társaságok, amelyekre nagy erőkkel és összehnagolt akció keretében csapott le a NAV.

A gyanú szerint csaknem egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek egy őrző-védő cégekből kialakított hálózat vezetői. A NAVDél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense,Barnáné Horváth Melinda közölte,a hálózatot a gyanú szerint két Pest megyei férfi mozgatta, vállalkozásaik az ország minden megyéjében foglalkoztattak vagyonőröket. Egy dél-alföldi cég nevében szerződtek a partnerekkel, de kiderült, hogy az alkalmazottak jelentős része a láncolatban szereplő más cégekhez lett bejelentve. A dolgozók foglalkoztatását fiktív számlákkal igazolták, és járulékot sem fizettek utánuk. A cégeket három-négy havonta cserélgették, többet közülük külföldi állampolgárra írattak. A NAV pénzügyi nyomozói, revizorai, informatikusai és végrehajtói országosan mintegy harminc helyszínen tartottak kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, vagyontárgyakat, köztük egy nagy értékű hajót.

A bűnszervezet egyik vezetőjének széfjében 97 millió forintot, a másik vezetőjénél egy szekrényben több mint harmincmillió forintnyi készpénzt, valamint a cég irodájában lévő széfben egy készpénzzel teli táskát is találtak. A cégháló könyvelési anyagát, ötszáz darab bélyegzőt, valamint a szervergépet és számítógépeket egy titkos raktárhelyiségben találták meg - tudatta az őrnagy.

A dél-alföldi pénzügyi nyomozók nyolc gyanúsítottat hallgattak ki bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, a hálózat irányítói és könyvelői letartóztatásban vannak. Bár elsőre úgy tűnt, hogy igen, végül kiderült, hogy ennek az ügynek nincs köze ahhoz, amiről a Magyar Hírlap írt a napokban, és amely szerint

a szegedi önkormányzat két udvari vagyonvédelmi beszállítójánál is házkutatást tartott

az adóhatóság. Abban az ügyben az adóhatóság még vizsgálódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.