Meteor

Nem tart sokáig a kánikula

Nem tart sokáig a kánikula

2019. augusztus 12., hétfő
Nem tart sokáig a kánikula

Jelentős lehűlést hoz a héten érkező hidegfront, egy-két nap alatt mindenütt mintegy 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

A hidegfront hétfő éjszaka érkezik meg északnyugat felől. Kedden még inkább csak a Tiszától nyugatra eső tájakon várható jelentősebb hőmérséklet-csökkenés. A front azonban "hullámot vet" az ország felett, és a "második hullám", amely majd a következő éjszaka érkezik, már a keleti, délkeleti részeken is meghozza a lehűlést. Kedden az ország nyugati felében, kétharmadában már 30 fok alatti, másutt azonban még továbbra is ennél magasabb maximumokra lehet számítani. Szerdán a Tiszántúlon is megszűnik a kánikula. A beáramló hideg levegő és a csapadék hűtő hatása miatt országszerte jobbára 20-26 fok várható. Az országos tisztifőorvos hétfő éjfélig adott ki hőségriasztást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.