Közélet

"Mitológiai" káoszra panaszkodnak a Tisza Lajos körúton

"Mitológiai" káoszra panaszkodnak a Tisza Lajos körúton

2019. augusztus 8., csütörtök
"Mitológiai" káoszra panaszkodnak a Tisza Lajos körúton

Aki szabályosan közlekedne, az is tépi a haját az egysávúsított Tisza Lajos körúton a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok miatt – számolt be a SzegedMa olvasója.

"Súlyos értelmi fogyatékkal rendelkező autóstársaimnak üzenem: mielőtt autóba szállnak, frissítsék emlékezetüket a KRESZ kapcsán" – fakadt ki Pozsár Miklós. Olvasónk megelégelte, hogy a Tisza Lajos körúton, a rakpartról az Árpád tér felé hajtva nem tud előrehaladni.

"Ugyanis a tábla a szembejövő forgalmat engedi először, csak ezután lehet indulni a másik irányból. A gyakorlatban ezt az egyszerű helyzetet nem tudják értelmezni, ezért sajnos egyre ritkuló hajamat tépem, míg a túloldalon rájönnek a feladvány megoldására" – fogalmazott levelében.

A Tisza Lajos körúton, a Klinikák közelében a nyáron végez vízvezeték-korszerűsítést a Szegedi Vízmű Zrt. A munkálatokat három ütemre osztották, jelenleg már a Tisza Lajos körúti parkolókat és a kettő közül az egyik sávot zárták le, hiszen az útburkolat alatti részen fut a vezeték, melyet rekonstruálnak.

"Azt sem tudom, hogy ezek az emberek hol élnek. Nem tájékozódnak sehonnan? Hetek óta lehet tudni, hogy felújítanak a területen, erre elkezdi kutatni a parkolóhelyet, majd mikor rájön, hogy már problémás visszafordulni, csak azért is várja, hogy szemből meginduljak.

Ezt a mitológiai rendetlenséget már nem lehet türelemmel viselni" – panaszkodott.

Miklós szerint az is gondot okoz, hogy a túloldalon sem mindig figyelmesek a sofőrök. "Felmegy a rakparton, látja hogy leszűkítették az utat, valami történni fog. Fél másodpercbe telne ránézni a táblára, és akkor megspórolná magának azt a kellemetlenséget, hogy két autó egyszerre van a szűkített szakaszon és ellenkező irányba haladnának mindketten" – számolt be részletesen. "Remélem mihamarabb véget ér a felújítás, vagy sokan felzárkóztató KRESZ-tanfolyamra jelentkeznek, mert ez borzalmas" – zárta gondolatmenetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.