Közlekedés

Lezárják a Vértói vasúti átjárót, változik a 78-as busz menetrendje

Lezárják a Vértói vasúti átjárót, változik a 78-as busz menetrendje

2019. augusztus 14., szerda
Lezárják a Vértói vasúti átjárót, változik a 78-as busz menetrendje

Szeged Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz-közlekedésében a Vértói úti vasúti átjáró lezárása miatt 2019. augusztus 14. (szerda) üzemkezdettől előreláthatóan 2019. augusztus 30. (péntek) üzemzárásig a 78-as és 78A jelzésű autóbuszvonalon forgalmi változások lépnek életbe.

A Vértói úti vasúti átjáró lezárásának ideje alatt a 78 és 78A jelzésű autóbuszok a Vértói úti és a Rókusi körúti szakaszon nem közlekednek, emiatt ezek a járatok a „Vértói út”, „Vértó”, „Rókusi II. sz. ált. isk.”, „Rókusi víztorony”, „Kisteleki utca” megállóhelyet nem érintik. A lezárás ideje alatt a 78 és a 78A jelzésű járatok kizárólag a Kossuth Lajos sugárúti, Napos úti és béketelepi szakaszon közlekednek, azaz a 78-as busz a Mars tér–Napos út–Béketelep–MEDIKÉMIA útvonalon, a „MEDIKÉMIA” megállóhelyig közlekedik; a 78A busz a „MEDIKÉMIA” megállóhelyről indul, és a MEDIKÉMIA–Béketelep–Napos út–Mars tér útvonalon közlekedik.

78-as jelzésű autóbuszvonal:

Terelőútvonal:

A járatok a Mars tér–Napos út–Béketelep–MEDIKÉMIA–Vértói út–Rókusi krt.–Mars tér útvonal helyett a Mars tér–Napos út–Béketelep–MEDIKÉMIA útvonalon, a „MEDIKÉMIA” megállóhelyig közlekednek.

Megállóhelyek:

A járatok a „Vértói út”, „Vértó”, „Rókusi II. sz. Ált. Isk.”, „Rókusi víztorony”, „Kisteleki utca”, „Vásárhelyi Pál utca (Kossuth Lajos sgt.)”, „Damjanich utca” (Mars tér irányú kocsiállás), „Tavasz utca” (Mars tér irányú kocsiállás) és „Mars tér (üzletsor)” (érkező kocsiállás) megállóhelyet nem érintik. A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a lezárás ideje alatt a „Vértói út”, „Vértó”, „Rókusi II. sz. Ált. Isk.”, „Rókusi víztorony”, „Kisteleki utca” megállóhelyet sem a 78-as, sem a 78A jelzésű autóbuszok nem érintik. Béketelepről a „Vásárhelyi Pál utca (Kossuth Lajos sgt.)”, „Damjanich utca”, „Tavasz utca” és „Mars tér (üzletsor)” megállóhelyekre a 78A jelzésű autóbusszal lehet eljutni.

Menetrend:

A 78-as jelzésű autóbuszok a Mars tér (üzletsor) megállóhelyről a megszokott időfekvésekben indulnak.

78A jelzésű autóbuszvonal:

Terelőútvonal:

A járatok a Mars tér–Rókusi krt.–Vértói út–MEDIKÉMIA–Béketelep–Napos út–Mars tér útvonal helyett a MEDIKÉMIA–Béketelep–Napos út–Mars tér útvonalon, a „MEDIKÉMIA” megállóhelytől közlekednek.

Megállóhelyek:

A járatok a „Mars tér (üzletsor)” (induló kocsiállás), „Tavasz utca” (Béketelep irány), „Damjanich utca” (Béketelep irány), „Kisteleki utca”, „Rókusi víztorony”, „Rókus II. sz. Ált. Isk.” és „Vértói út” megállóhelyet nem érintik. A Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a Vértói úti vasúti átjáró lezárásának ideje alatt a „Kisteleki utca”, „Rókusi víztorony”, „Rókusi II. sz. Ált. Isk.”, „Vértói út” megállóhelyet sem a 78-as, sem a 78A jelzésű autóbuszok nem érintik. A „Mars tér (üzletsor)”, „Tavasz utca” és „Damjanich utca” megállóhelyekről Béketelepre a 78-as jelzésű autóbusszal lehet eljutni.

Menetrend:

A 78A jelzésű autóbuszok a „MEDIKÉMIA” megállóhelyről a megállóhelyről a megszokott időfekvésekben indulnak. A 78-as jelzésű, Mars tér–Napos út–Béketelep–MEDIKÉMIA viszonylatú, illetve a 78A jelzésű, MEDIKÉMIA–Béketelep–Napos út–Mars tér viszonylatú autóbuszvonalak ideiglenes menetrendje és útvonaltérképe

IDE KATTINTVA

érhető el.

Részletes információ szerezhető be:

• a honlapon:

dakk.hu

• a menetrendi információs vonalon: (80) 828-111 • a forgalmi szolgálat telefonszámán: (62) 421-388 (éjjel-nappal)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.