Hírzóna

Felújított bringákat adományoznak a homokszéki rászorulóknak

Felújított bringákat adományoznak a homokszéki rászorulóknak

2019. augusztus 6., kedd
Felújított bringákat adományoznak a homokszéki rászorulóknak

A homokháti bringások azt találták ki, hogy összegyűjtik a használt, otthon, a pincében lapuló, vagy az udvaron heverő, de még használható ál­­lapotban lévő kerékpárokat, felújíttatják, majd a helyi rászorulóknak adják azokat - írja a Délmagyar.

– Ez az első kerékpár, a sajátom, én ajánlottam fel. A klubunk el­­ső, palicsi túráját ezzel tekertem végig – mutatta kétkerekűjét a zákányszéki Börcsök Zoltán, a Homokháti Bringaklub alapítója és vezetője a bordányi Koffein Ke­­rékpárműhely udvarán. – Amikor elkezdtek szaporodni a bringautak a térségben, egyre többen kaptak kedvet a kerékpározáshoz. Hagyományteremtő szándékkal első al­­kalommal rendeztük meg áprilisban a 70 kilométeres I. Homokhátság Kör kerékpártúrát, amire két hét alatt több mint százan jelentkeztek. Arra gondoltunk, hogy ezt az aktivitást megpróbáljuk jótékonykodásra is felhasználni – folytatta Börcsök Zoltán. A homokháti bringások azt találták ki, hogy összegyűjtik a használt, otthon, a pincében lapuló, vagy az udvaron heverő, de még használható ál­­lapotban lévő kerékpárokat, felújíttatják, majd a helyi rászorulóknak adják azokat. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Karnok Csaba)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.