Meteor

Csak gomolyfelhők takarhatják el néha a napsütést

Csak gomolyfelhők takarhatják el néha a napsütést

2019. augusztus 5., hétfő
Csak gomolyfelhők takarhatják el néha a napsütést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a sok magasszintű felhőzet mellett az ország északi felén erőteljesebb, délen gyengébb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és az északi megyesávban elszórtan - azon belül az Északi-középhegységben nagyobb számban - várható zápor, zivatar.

A délnyugati szél a Dunántúl nagyobb részét leszámítva napközben megélénkül, zivatarok környezetében fordulhat csak elő átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 32 fok között alakul.

(MTI)

Az alábbi videóból kiderül, hogya Kárpát-medencétől északra egy melegfront vonul, amely csak súrol minket, de a fátyolfelhőzete besodródik fölénk. Emellett azonban gomolyfelhők is képződnek amelyek elsősorban az északi vidékeken okoznak elszórtan záporokat, zivatarokat. https://www.youtube.com/watch?v=atX4tjtbbzc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.