Közélet

A zsaruk is csinálják a fesztivált a SZIN-en

A zsaruk is csinálják a fesztivált a SZIN-en

2019. augusztus 30., péntek
A zsaruk is csinálják a fesztivált a SZIN-en

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, Bűnmegelőzési Osztálya, Humánigazgatási Szolgálata, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai közösen tartottak sajtótájékoztatót augusztus 29-én az újszegedi partfürdőn zajló fesztiválon.

A bűnmegelőzési szakemberek idén egy teljesen új, kifejezetten erre az alkalomra kifejlesztett játékkal várják a fesztiválozókat- mondta el M. Toronykőy Márta rendőr alezredes, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője. A ,,Pörögj velünk!” társasjáték szórakoztatva hívja fel a bulizók figyelmét a rájuk leselkedő veszélyhelyzetekre, és azok elkerülésének lehetőségeire. A társasjáték a személy és vagyonbiztonságon túl, a játékosokat környezetvédelmi témában is teszteli. A helyesen válaszolók hasznos, az áldozattá válás elkerülését elősegítő, környezettudatos ajándékokat kapnak. Az önfeledt szórakozás része, az is, hogy mindenki épségben hazaérjen - hívta fel a figyelmet Vad Róbert rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára. Informatív poháralátétekkel szemléltette az alkoholos italok hatását, illetve a szervezetben történő lebomlásuk idejét. Az őrnagy több lehetőséget is ajánlott a hazaút alternatívájaként, így a tömegközlekedés és a taxi mellett, a bulisofőrt. A rendvédelmi pálya iránt érdeklődőket a SZIN ideje alatt a CSMRFK Humánigazgatási Szolgálatának munkatársai tájékoztatják a lehetőségekről. A fesztiválozók további bűnmegelőzési tanácsokat találnak az

ORFK biztonságos szórakozással kapcsolatban kiadott közleményében

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.