Meteor

Változékony, hűvösebb idő várható a héten

Változékony, hűvösebb idő várható a héten

2019. július 7., vasárnap
Változékony, hűvösebb idő várható a héten

Változékony, sokszor szeles, az elmúlt napok kánikulájához képest hűvösebb idő várható a héten. A maximumok 30 fok alatt, többfelé 20 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn

a napos időt követően a Dunántúl délnyugati felén megvastagszik a felhőzet, és arrafelé késő délutántól egyre nagyobb területen elered az eső. Több helyen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden

a több-kevesebb napsütés mellett főként délen és nyugaton valószínű eső, zápor. A szél erős, kis területen viharos lesz. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között alakul, de egyes helyeken ennél hűvösebb is lehet. A nappali maximumok 22-27 fok között alakulnak.

Szerdán

legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb eső, zápor. A szél élénk vagy erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15 fok között alakul, de egyes helyeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Csütörtökön

több órára kisüt a nap, inkább csak északon, északkeleten alakulhat ki néhol zápor. Helyenként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 9-16 fok, de a jellemzően hideg helyeken pár fokkal hűvösebb is lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken

egyre több helyen várható eső, zápor. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 10-17, a maximumhőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Szombaton

hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél megélénkül, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 21-27 fok között valószínű.

Vasárnap

szórványosan valószínű záporeső. A szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.