Közélet

Új elnök vezeti a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubot

Új elnök vezeti a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubot

2019. július 10., szerda
Új elnök vezeti a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubot

Palotás Sándor lett július 1-től a Szent-Györgyi Albert Rotary Club új elnöke. A 48 éves üzletember célja, hogy a klub nyitottabbá váljon a társadalom felé, ezáltal filozófiájukat egyre többen megismerhessék - írja a Délmagyar.

Július 1-től Palotás Sándor irányítja a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubot, amely a tiszteletbeli tagokkal együtt közel 80 férfit tömörít, és évente 5-6 millió forinttal támogatja a rászorulókat. A Déli-Farm Kft. tulajdonos-ügyvezetője 2015 óta tagja a szervezetnek. – Vallom, hogy nemcsak az a fontos, hogy gazdasági sikerekre törekedjünk, hanem az is, hogy ha van rá lehetőségünk, a környezetünkért is tegyünk. Ezért vállaltam annak idején, hogy részese leszek a Rotary-életnek – fogalmazott. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club nevéhez fűződött 3 éven keresztül hazánk legnagyobb rotarys jótékonysági programja, a Gift of Life, amelyben több mint 60 millió forintból 38 határon tú­­li gyerek életmentő szívműtétjét végezték el Szegeden. Palotás Sándor elmondta, ezt mostantól a RC Szeged Dóm viszi, mentorként azonban tovább segítik a működést. – A jól működő rendezvényeinket, mint a halászléfőző fesz­­tiválos kitelepülésünk, az ad­­vent és a szegénykonyha, szeretném folytatni. Tervezek színházi jótékonysági előadást és a tavaly indult szerb–román–magyar együttműködést, illetve a tehetséges diákokat támogató ösztöndíjprogramunk kibővítését is – beszélt terveiről. Emellett évente két alkalommal nyi­­tott előadást szerveznek, hogy a Rotary filozófiáját még szé­­lesebb körben meg tudják ismertetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.