Közélet

Totális baloldali belháború Szegeden: Gyurcsány átvette az irányítást Botka fölött

Totális baloldali belháború Szegeden: Gyurcsány átvette az irányítást Botka fölött

2019. július 10., szerda
Totális baloldali belháború Szegeden: Gyurcsány átvette az irányítást Botka fölött

Városházi szocialista forrásaink szerint áll a bál Szegeden a kényszerű balos összefogás miatt. Ahogy arról minden szegedi hallott, múlt péntekenSzabó Sándor fölvázoltaa nagy összeborulást, éppen csak a DK hiányzott belőle, no meg Botka a sajtótájékoztatóról. Szombaton azonban a szegedi szocialista vezérkar mégis bejelentette, hogy a DK is támogatja Botkát. A SzegedMa viszont megtudta: Gyurcsány borsos árat kért az együttműködésért cserébe.

A DK Szegeden egyéni képviselői helyek sorát követelte a bukott Botka támogatásáért - és mindet meg is kapta. Botka pedig - mivel a legfontosabb számára, hogy megőrizhesse hatalmát - megadta magát, és azokat a körzeteket adta át Gyurcsányéknak, ahol leghűségesebb támogatói szolgáltak eddig. A nagy vesztesek közé virtigli Botka-bizalmasok tartoznak mint például Lauer István, Dr. Hekáné Szondi Ildikó, ésDr. Kozma József László. A negyedik nagy vesztes Almási Gábor, aki egy éve dolgozott a körzetén, ám őt is visszavonták a Botka-Gyurcsány paktum miatt. SzegedMa feltárja a szegedi baloldali belháború elmúlt napjait, amelyben Gyurcsány a sarokba szorította, majd pórázra kötötte a teljesen legyengült Botkát. Az Európai Parlamenti választásokat követően mind a Demokratikus Koalíciónak, mind a Momentumnak megjött az étvágya. Mindkét tömörülés érzékelte a választási adatokból, a baloldal hagyományos vezető ereje, az MSZP végleg tönkrement, eljött az ő idejük. Mint ismert, Budapesten a DK ráindította az elviekben általa is támogatott Karácsony Gergelyre a népszerű televíziós Kálmán Olgát, míg a Momentum a IX. kerületben dugott botot az összefogás küllői közé. Mindemellett több forrásunk szerint a DK és a Momentum az eddig sziklaszilárdnak tartott ellenzéki együttműködés újratervezésére készül.

Szeged vezető ereje a Fidesz

Az EP-választások a szegedi politikai térképet is jelentősen átrajzolták. Az egyetlen nagy és szervezett erő a városban továbbra is a valaha volt legtöbb szavazatot elérő Fidesz, összesen 24 ezer szavazattal. 2. helyezett a Botka-párt: a kerítésbontó MSZP csak 11 ezret, a harmadik, gyurcsányista DK csak 8,6 ezer, míg a Momentum 7,6 ezer szavazatot szerzett. A megsemmisült Jobbikot megelőzte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és az utóbbi időkben identitászavarral küszködő Jobbikból kivált Mi Hazánk is, míg az LMP utolsó előtti helyen szerepelt.

Botka nem bújt ki a bőréből: arrogancia és kivagyiság

Ennek ellenére Botka úgy fogott bele„a Nagy Baloldali Összefogás Hadműveletbe”, hogy számításai szerint a DK a zsebében van, a szebb napokat látott - de helyben is totálisan megsemmisült Jobbikot -, és LMP-t megveszi üveggyöngyökért. Míg a Momentum - szoci forrásaink benyomásai szerint - annyira tapasztalatlan kisgyerekek gyülekezete, hogy őket Botka meg fogja enni reggelire.

Hatalmasat kordult a DK gyomra: elsőre nemet mondtak Botkának

Azonban Botka tervébe hatalmas hiba csúszott: az országosan és helyben is megerősödő DK helyi vezetője, a Botka által több ízben megalázott Dr. Binszki József nemet mondott a polgármester összefogásra vonatkozó ultimátumára, ezért Szabó Sándor – egymaga az MSZP képviseletében -, a korábban Botka ádáz ellenfeleként dolgozó jobbikos Tóth Péter jelenlétében volt kénytelen tudatni a szegediekkel: óriási az összefogás az egyébként a sajtótájékoztatón meg sem jelent Botka László mögött.

A DK különmaradásával borult minden

Ugyanis Botkáék úgy tervezték pénteken monstre sajtótájékoztatón jelentik be, hogy akkora az összeborulás, amit még az ország még nem látott. Azonban ez a terv befuccsolt a DK kívülmaradásával. Nem véletlen, hogy Botka el se ment a pénteki, elviekben róla szóló nagy összefogós sajtótájékoztatóra. A SzegedMa értesülései szerint ekkor vad telefonálás vette kezdetét, és Botka két alkalommal is beszélt a megerősödött Gyurcsánnyal, aki nagyon kemény feltételeket szabott Botkának.

Kényszerszövetség: nagyot harap a DK a szegedi MSZP-be

Bár a szocialista Botka először vonakodott az alkutól, végül belátta: újabb egyéni körzeteket kell átengednie a helyben erősödő Gyurcsány-pártnak. Hatalomféltése miatt pedig a legelvtelenebb alkuba is belement: beáldozta bizalmasát,Lauer Istvánt, Dr. Hekáné Szondi Ildikót, ésDr. Kozma József Lászlót, és mellettük az új jelöltAlmási Gábort is. Ő például közel egy éve dolgozott abban a körzetben, ahol eredetileg indítani tervezte az MSZP.

Botka bárkinek elengedi a kezét, ha az érdekei úgy kívánják: most is így tett

Ezzel Botka tulajdonképpen olyan meghatározó MSZP-s képviselők kezét engedte el, akik egy évtizede szolgálják őt hűen, tűzön-vízen át. Olyan képviselőket menesztett, akik mindig nyertek a körzetükben. A SzegedMa városházi forrásai szerint emiatt óriási a felzúdulás, mert Botka elárulta a saját embereit, és hagyta, hogy Gyurcsány átvegye a hatalmat fölötte azzal, hogy ezekben a körzetekben DK-s jelöltek indulnak ősszel.

Botka a sajátjaiba törölte a lábát - Gyurcsány parancsára, már nem a maga ura

Az biztos: a SzegedMa információi szerint Botka már nem a maga ura. Belement egy olyan alkuba az általa egyébként kölcsönösen gyűlölt Gyurcsánnyal, amelynek saját emberei, hűséges képviselői látják kárát. Botka elherdálta az MSZP eddig nyertes körzeteit, mert Gyurcsány parancsára át kell azt adnia a Demokratikus Koalíciónak. A Városházán mozgó szoci forrásaink szerint nem ez az első alkalom, hogy Botka azokba törli bele a lábát, akik a végsőkig kitartottak mellette, és nem ez az első alkalom, hogy elárulta sajátjait. Ezzel a stratégiai húzással Gyurcsány a sarokba szorította és pórázra verte esküdt ellenségét, Botka Lászlót - értékeltek a helyi szocik a SzegedMa-nak.

"Kell még mondanom valamit Ildikó?"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.