Hírzóna

Török és román embercsempészek buktak le Csongrádban

Török és román embercsempészek buktak le Csongrádban

2019. július 29., hétfő
Török és román embercsempészek buktak le Csongrádban

Embercsempészés miatt indult eljárás egy török házaspár és egy román férfi ellen, akik honfitársaikat próbálták meg illegálisan Magyarországra beutaztatni. Előbbiek Röszkénél, utóbbi Nagylakon próbálkozott - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Egy török férfi és felesége jelentkezett belépésre július 28-án 15 óra 10 perckor a röszkei autópálya-határátkelőhelyen egy török honosságú mikrobusz vezetőjeként. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a rendőrökkel közösen átkutatták a járművet, és a hátsó üléssor alatti rekeszben egy férfit találtak megbújva. A határsértő török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A járművet vezető török férfival és feleségével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális migránst a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísértékaz ideiglenes biztonsági határzárhoz. Nem sokkal 22 óra után egy román férfi jelentkezett belépésre egy német honosságú Volkswagen Touran vezetőjeként Nagylakon. A gépkocsit közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök, amelynek során egy román nőt találtak az autóban megbújva, aki magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A román sofőrrel és az illegális migránssal szemben a román határrendőrség jár el.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.