Hírzóna

Több mint 300 ezren használták a megye határátkelőit a hétvégén

Több mint 300 ezren használták a megye határátkelőit a hétvégén

2019. július 15., hétfő
Több mint 300 ezren használták a megye határátkelőit a hétvégén

Több mint 309 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 101 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén és Csanádpalotán is elérte a három órát, volt időszak amikor előbbin négy órás sor alakult ki - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A hétvégén a Röszke Autópálya-határátkelőt használók száma meghaladta a 123 ezret, míg a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet 131 ezren vették igénybe. A legtöbben utóbbi átkelőt használták szombaton, akkor több mint 52 ezer utas választotta átlépésre. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégente jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken. Azt követően mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.