Krimi

Szexuális zaklatással vádolják az olimpiai bronzérmes pécsi úszót

Szexuális zaklatással vádolják az olimpiai bronzérmes pécsi úszót

2019. július 28., vasárnap
Szexuális zaklatással vádolják az olimpiai bronzérmes pécsi úszót

Szexuális zaklatás vádjával letartóztatta, de később el is engedte a dél-koreai rendőrség Kenderesi Tamást, az olimpiai bronzérmes magyar úszó azonban tíz napig nem hagyhatja el Dél-Koreát, írja a Nemzeti Sport aNew York Timescikke alapján.

A lap szerint a dél-koreai rendőrség vasárnap hajnalban tartóztatta le egy éjszakai szórakozóhelyen, ezt a magyar csapat egyik képviselője is megerősítette, hozzátéve, az úszót elengedték, így visszatérhetett a csapathoz. A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget. Kenderesi a következő tíz napban nem hagyhatja el Dél-Koreát. A Yonhap korábban azt jelentette, hogy a sportoló tagadta az ellene felhozott vádakat. A 22 éves Kenderesi 200 méter pillangón nyolcadik lett szerdán. A szervezők nem nyilatkoztak az ügyről, mondván az magánügy, nem érinti a versenyt. A magyar szövetség az alábbi közleményt adta ki az ügyben:

„A Magyar Úszószövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszószövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak”

– áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.