Hírzóna

Szerb embercsempészt vettek őrizetbe Röszkén

Szerb embercsempészt vettek őrizetbe Röszkén

2019. július 2., kedd
Szerb embercsempészt vettek őrizetbe Röszkén

A Csongrád megyei nyomozók őrizetbe vettek egy szerb embercsempészt, aki két albán férfinek segített az országhatár jogellenes átlépésében.

A rendőrök két szerb férfit és albán utasaikat június 30-án 22 óra 40 perckor igazoltatták egy szerb honosságú Audiban, a röszkei autópálya-határátkelőhely területén. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy az autóban levő két utas a jogszerű magyarországi tartózkodását hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Az egyik szerb férfit a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Őrizetbe vétele mellett ellene embercsempészés bűntett miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.