Közösség

Sikerrel zárult a nagy szegedi cicamentés

Sikerrel zárult a nagy szegedi cicamentés

2019. július 25., csütörtök
Sikerrel zárult a nagy szegedi cicamentés

Interneten szervezett segítségnyújtásnak köszönhetően sikerült kimenteni egy cicát, ami a felújítás alatt álló Belvárosi híd pillére közé szorult. Nagyon sokan próbáltak segíteni, végül a híd felújítását végző munkások hozták fel a rémült állatot.

Gyorsan terjedt a hír szerdán a Facebookon, hogy beszorult egy kiscica a Belvárosi híd pillérénél, ahonnan nem tudott kijutni. A kismacska nyávogással hívta fel magára a figyelmet, így vették észre járókelők, akik értesítették az állatmentőket és a tűzoltókat is, de egyik sem jelent meg a helyszínen.

Az interneten több mint száz hozzászólás keletkezett az egyik cicás csoportban, nagyon sokan aggódtak, próbáltak segíteni, vagy jó tanácsod adni, miként lehetne az állatot kiszabadítani. Végül a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közbenjárásának köszönhetően a hídon dolgozó munkásoknak - akik éppen a vízi átkelők

dilatációs elemeinek cseréjét végzik

- sikerült a rémült macsekot épségben kiszabadítani.

A fekete-fehér színű kiscica ideiglenesen jó helyre került, kapott enni és inni és, és láthatóan kicsit már megnyugodott a történeteket követően.

A nagy szegedi cicamentést után nemcsak a kiscica, hanem az érte aggódók is megnyugodhattak: aki például észrevette a beszorult jószágot, a következőt írta a Facebookon:

"Én osztottam a posztot, de sajnos nem tudtam ott maradni és figyelni az eseményeket, mert munkába menet voltam. Olyan sok a hozzászólás és a segítő, hogy követni nehéz, hogy hányan ott voltatok. Nagy kő esett le a szívemről, boldog életet a cicusnak és az új gazdinak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.