Közélet

Örökbefogadókat vár a vásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Örökbefogadókat vár a vásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2019. július 1., hétfő
Örökbefogadókat vár a vásárhelyi Állatvédők Egyesülete

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete örökbefogadásra ösztönzi a városban és környékén élő állatbarátokat, hogy szerető családoknál helyezhessék el védenceiket és újabb jövevényeknek tudjanak lehetőséget biztosítani egy szebb élet reményében.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elszánt maroknyi csapata azon dolgozik, hogy védenceik a lehető legjobb ellátást kaphassák. Sokszor nincs könnyű dolguk az állatvédőknek, hiszen sok feltétel nem adott az állatmentéshez, így azokat önerőből, illetve az állatbarátok adományaiból kell megpróbálniuk megteremteni.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy a legnehezebb része a lelki megterheltség; amikor kapnak egy telefonhívást bajba került cica vagy kutya miatt és segíteni szeretnének, de nem tudnak, mivel nincs hová elhelyezni az állatokat. Az örökbefogadások száma nagyon csekély, az egyesület nincs kapcsolatban külföldi szervezetekkel, így csak a helyi állatbarátokban bízhatnak, hogy valamelyik kedves védencüket örökbe fogadják.

Hozzátette, sokszor az állatvédőket éri támadás amiatt, ha nem tudnak segíteni, pedig ez egyik szervezetnek sem kötelessége. Mindannyian az állatok iránt érzett szeretetükből fakadóan próbálnak tenni az állatokért, mindenféle önkormányzati és állami támogatás nélkül.

Ha nem történik örökbefogadás, nem szabadul fel hely, sajnos addig nem tudnak az egyesület önkéntes munkatársai új állatot fogadni, megadni a számára is az esélyt egy szebb élet reményére. Éppen ezért várják az örökbefogadók jelentkezését. Fontos kiemelni, hogy a szervezetnek nem az a célja, hogy minél hamarabb örökbe adjanak egy állatot, hanem az, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön, ahol egész életét boldogságban töltheti el.

Éppen ezért az örökbefogadási szabályok szigorúak, de ezek mind-mind az állatok érdekeit szolgálják, hiszen nem szeretnének pár hét, vagy pár év múlva az utcán összetalálkozni egykoron örökbe adott védencükkel. A minőségi és nem pedig a mennyiségi állatvédelem a cél. Jelenleg három kutyus és egy cicus várja leendő gazdiját.

A leendő gazdijelöltek az egyesület Facebook-oldalán, illetve az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu e-mail-címen jelentkezhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.