Közélet

Olcsóbban, de jóval több tankönyvet rendeltek az iskolák

Olcsóbban, de jóval több tankönyvet rendeltek az iskolák

2019. július 9., kedd
Olcsóbban, de jóval több tankönyvet rendeltek az iskolák

Félmillióval több tankönyvet rendeltek az iskolák a szeptemberi tanévkezdésre, az erre fordított költségek 700 millió forinttal csökkentek tavalyhoz képest - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence közölte, jobban megtalálták a számításaikat az iskolák az új tankönyvjegyzékkel: míg tavaly közel 12 millió tankönyvet rendeltek az iskolák tanévkezdésre, addig most 12 millió 503 ezer rendelés érkezett. Az állam bebizonyította azt is, hogy mindez megvalósulhat olcsóbban is, ugyanis a leadott rendelések értéke 700 millió forinttal kisebb, mint az előző évben - ismertette az államtitkár. Bódis József oktatási államtitkár arról beszélt, hogy a tankönyvellátás ingyenessé tétele a folyamat teljessé válásával évente több mint 14 milliárd forinttal csökkenti a családok terheit. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke közölte: a szeptemberi tanévkezdésre minden iskola rendben megkapja a megrendelt tankönyveket.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.