Közélet

Nyílt levél Botka Lászlónak

Nyílt levél Botka Lászlónak

2019. július 31., szerda
Nyílt levél Botka Lászlónak

Tápéról hónapok óta hiába várják a szegedi polgármester válaszát. Ezért lapunkhoz fordultak, azt kérve, nyílt levélként jelenjen meg a panaszuk. Hátha akkor a "méltóságos úr" hajlandó lesz valamiféle reakcióra.

Dr.Tímárné Horváth Magdolna 6753 Szeged Honfoglalás u.93  

Szeged Megyei Jogú Város

Polgármesteri Hivatal

 

Dr.

Botka László Polgármester

Szeged

Széchenyi tér 10. 6720  

Tisztelt Polgármester Úr !

A Tápé városrészben megkezdett felszíni vízelvezető árkok építése a lakosság felháborodását eredményezte, mert a régi vizelnyelők jobban möködtek, a rosszul megépített felszíni vízelvezető árkok pedig nem töltik be funkciójukat. Rendszeres tisztítás is csak ott történik, ahol azt az ingatlantulajdonos elvégzi, müködtetésre a Vizmű ZRT lenne köteles hiszen az Ő feladat köre az üzemeltetés. Senki nem érti, hogy miért kell a városrész legrendezettebb, vízelvezetés szempontjából is problémamentes főutcáját elcsúfítani, a jövőre nézve gondokkal terhelni ! Amennyiben Önök (akik nem Tápén élik a napjaikat ) valamilyen oknál fogva mégis úgy döntöttek, hogy a nyílt szelvényű árkokat ilyen óriási természeti kár, balesetveszély, és a szükségtelenség miatt a lakossági ellenállás árán is megépítik, kérjük, hogy tegyék zárttá és a lakosságot erről megnyugtatóan és mielőbb értesítsék!

Ugyanis az egyenlő bánásmód elve sérült, amikor a szomszéd számára / lásd: Honfoglalás 79, és 81. szám stb. / más modernebb megoldást biztosítottak. Közszolgáltatóként nem tehet különbséget.

Kérjük továbbá, hogy a zöldkár felméréseket haladéktalanul kezdjék meg az ingatlantulajdonosokkal történő egyeztetéssel és a károsultakat megfelelő módon kártalanítsák. (15-25 éve gondozott tuják, örökzöldek, fák, nemes cserjék és egyéb növényzet esett áldozatul.)

" Senki sem kötelezhető költségek viselésére vagy kár elszenvedésére"

/fentiek alkotmányba foglalt állampolgári jogok megsértése / Kérem Önt, hogy szíveskedjék ez ügyben tájékozódni és megfelelő megoldást és intézkedést, tenni a lakosság részére! Köszönöm együttműködését ! Szeged, 2019. május 13. Dr. Tímárné Horváth Magdolna   E levelet tájékoztatásul megküldöm még:  

  1. / Szécsényi Rózsa Tápé Városrész ö9nkormányzati képviselője
  2. / Istókovicz Zoltán Vízmű ZRT vezérigazgatója

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.