Gazdaság

Másfél év alatt 500 milliárd forintos adócsökkentés valósul meg

Másfél év alatt 500 milliárd forintos adócsökkentés valósul meg

2019. július 26., péntek
Másfél év alatt 500 milliárd forintos adócsökkentés valósul meg

A következő másfél évben 500 milliárd forintosadócsökkentés valósul meg, ami jelentősen könnyíteni fogja a gazdálkodók és a magánszemélyek életét - mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM)adóügyekért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár felidézte: 2010-ben jelentősen átalakult azadópolitika, azóta folyamatosan csökkennek azadók. Azadóelvonás mértéke 2016-ról 2017-re 39,3 százalékról 38,4 százalékra csökkent, méghozzá egy olyan időszakban, amikor az unióban átlagosan nőtt azadóteher, ennek eredményeként Magyarország lett az EU legnagyobbadócsökkentője - mondta.

A következő másfél évben 500 milliárd forintosadócsökkentés valósul meg. Azadócsökkentések révén tavaly mintegy 290 milliárd forint maradt a gazdálkodóknál és a lakosságnál. Idén a szociális hozzájárulásiadócsökkentése mintegy 145 milliárd forintot, jövőre pedig 300 milliárd forintot hagy a foglalkoztatóknál, a többi elem pedig mintegy 50 milliárd forintot jelent másfél év alatt - ismertette az államtitkár.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.