Közélet

Márki-Zay nem fizet a vásárhelyi kórháznak

Márki-Zay nem fizet a vásárhelyi kórháznak

2019. július 24., szerda
Márki-Zay nem fizet a vásárhelyi kórháznak

A hódmezővásárhelyi polgármester az áprilisi jogerős döntés óta nem utalta át a nyolcszázezer forintos sérelmi díjat, amelyet egy korábbi otromba kijelentése miatt ítélt meg a bíróság a helyi kórháznak - írja a Magyar Nemzet.

– A városvezető most jogi eszközökkel próbálja elérni, hogy ne kelljen kifizetnie a pénzt – nyilatkozta a lapnak a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója, Kallai Árpád. Az intézményvezetőtől arról érdeklődtek, hogy a polgármester folyósította-e már a kórháznak a tavasszal megítélt sérelmi pénzt. Mint ismert, Márki-Zay Péter (képünkön) a tavalyi országgyűlési választások több kampányeseményén úgy fogalmazott, „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”. A kijelentés nyomán az egészségügyi ellátóközpont pert indított a független polgármester ellen, amelyet jogerősen meg is nyert 2019 áprilisában. A Szegedi Ítélőtábla arra kötelezte a városvezetőt, hogy tegyen közzé a helyi lapban egy bocsánatkérést, valamint fizessen nyolcszázezer forintot az intézménynek. Kallai Árpád akkor úgy kommentálta az ítéletet: „Példátlan ma Magyarországon, hogy egy polgármesterről jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy hazudott és megsértette a saját városa kórházának jó hírnevét.” További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.