Közélet

Már tesztüzemben bedöglött Szeged első elektromos busza

Már tesztüzemben bedöglött Szeged első elektromos busza

2019. július 1., hétfő
Már tesztüzemben bedöglött Szeged első elektromos busza

Kísérleti jelleggel szeretett volna elektromos hajtású buszt működésbe állítani a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT), de az utolsó pillanatban kiderült, hogy gond van a járművel, így végül nem állították működésbe.

Múlt héten szerdán

jelentette be

az SZKT, hogy munkába állítják az első kísérleti elektromos buszukat, amellyel ingyen viszik majd az utasokat a

Szegedi Levendula Napokra

, amelyet a hétvégén rendeztek meg. A járat a tervek szerint a fesztivál ideje alatt reggeltől estig 20 percenként a Belvárosi híd lábától (Torontál tér) a Füvészkert bejáratáig közlekedett volna, még a pontos menetrendet is elkészítették. "A busz azonban nem állt működésbe, mert az utolsó pillanatban műszaki hibát vették észre a szakemberek.

"A kísérleti elektromos busz hajtásában hibát észleltek a mérnökök pénteken, egy iskolás csoport szállítását követően. Ezen a hétvégén utasok szállítására nem találtuk biztonságosnak"

- tudatta a közlekedési társaság.

Az SZKT közölte, bíznak benne, hogy a hét elején a hibát sikerül megszüntetni, és tudják folytatni a tesztelést. A Szegedi Levendula Napokra végül sárga-fekete csíkos, úgynevezett "darazsakkal" szállították az utasokat. Szegeden egyébként nagy hagyománya van a trolibusz tolásának, többször

volt már rá példa

, hogy a lerobbant járműveket az utasok hozták működésbe kézi erővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.