Közélet

Már épül a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti kerékpárút

Már épül a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti kerékpárút

2019. július 23., kedd
Már épül a Sándorfalva és Ópusztaszer közötti kerékpárút

Megkezdődött a Sándorfalvától Ópusztaszerig tartó kerékpárút építése, amelynek első lépéseként kivágják a nyomvonalon lévő fákat. Mintegy 6 hektárnyi növényzet esik áldozatául az építésnek. Többségét pótolják - olvasható a Délmagyar cikkében.

A lap szerintelkezdődtek a Sándorfalvától Ópusztaszerig tartó, 17,6 ki­­­lométeres kerékpárút kivite­lezési munkálatai. Az érintett útvonalon közlekedők ezt ab­­ból láthatják, hogy fakivágások kezdődtek. Mivel szinte a kerékpárút egésze növényzettel benőtt területen fut majd, látványos irtás zajlik. Többen aggodalmukat fejezték ki emiatt, ezért utánajártunk, pontosan mekkora zöldterület-csökkentést jelent majd a beruházás. – Az út menti fák és cserjék kivágása négy különböző területet érint – mondta Kovács Beáta, a kerékpárutat építtető konzorciumot vezető Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke. A bozót- és cserjeirtás há­­rom településen összesen mintegy 6 hektárnyi területet érint. A növényzet kivágása után megkezdődik a tényleges útvonal kialakítása. Két szakaszra ültetnek vissza majd fákat: a sándorfalvi I. dűlő keresztezésénél és a Balástya–Dóc összekötő út keresztezése közelében kialakítandó kerékpáros pihenőhelyekre. A beruházás a tervek szerint egy év múlva, 2020 júliusára készül el. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Török János)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.