Közélet

Honvédelmi táborokat tartanak Vásárhelyen

Honvédelmi táborokat tartanak Vásárhelyen

2019. július 18., csütörtök
Honvédelmi táborokat tartanak Vásárhelyen

Négy turnusban szervezett júliustól egyhetes, bentlakásos honvédelmi tábort két korcsoportban Hódmezővásárhelyen az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoksága - számolt be a Rádió7.

Hazadi János őrnagy, a Társadalmi Kapcsolatok Alosztály vezetője a héten zajló turnussal összefüggésben a rádiónak elmondta, hogy a tábor elsősorban egy nagy kaland, ami bárkinek szólhat, nemcsak azoknak, akik a katonai pálya iránt érdeklődnek, hiszen a katonák életével, mindennapjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek tábori körülmények között. Oklevéllel és éremmel díjazzák a tábor végén a többi között a legbajtársiasabb növendékeket, vagy a legjobb céllövőket, de a fődíjat, a bordó barett sapkát a legkitartóbb fiatal kapja meg, aki képes saját képességei feletti teljesítményt nyújtani. Az őrnagy szerint ő húzhatja majd le az esemény végén a tábor zászlaját. Hazadi János hozzátette, minden táboruk harmincöt fős. - Két korcsoportra osztottuk őket. Két táborunk van, amely a 12-től 15 éves korosztálynak szól, illetve egy másik, ami 15-től 18 éves korosztályig szól. Főként azért osztottuk őket így el, mert mások a korosztály sajátosságai, egyforma kihívásokat szeretnénk támasztani velük szemben. Hogy honnan érkeznek nagyon széles körű. Nemcsak Hódmezővásárhely környékéről, hanem úgymond most már a nagyvilágból is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.