Gazdaság

Hamarosan elkészül az új makói piac

Hamarosan elkészül az új makói piac

2019. július 18., csütörtök
Hamarosan elkészül az új makói piac

Hamarosan, várhatóan a másodjára kitűzött határidő előtt befejeződik a makói piac felújítása. Az üzemeltető Városgazdálkodás vezetője azt ígéri, a visszaköltözés néhány napot vesz majd csupán igénybe - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerintbocsánatot kért Farkas Éva Erzsébet polgármester a szerdai sajtótájékoztatón az árusoktól és a vásárlóktól, egyúttal megköszönte a türelmüket, amiért az eredetileg tervezettnél két hónappal később fejeződhet be a makói piac átadása. A felújításra az önkormányzat 250 milliós támogatást nyert, amit aztán kiegészített 140 millióval. A beruházásnak köszönhetően a több mint 9 ezer négyzetméteres terület fele lesz fedett, azaz négyszer annyi, mint korábban. A beruházás ráadásul nagyobb zöldövezetet, új hangosítást, wifi-elérést és térfigyelő kamerarendszert is hoz, később pedig csarnokká lehet majd bővíteni az épületegyüttest. A mostani helyen egyébként az 1960-as évek óta működik a piac és a mára elavult fedett részt a '90-es években alakították ki. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Szabó Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.