Gazdaság

Garantált ágazati bérminimumot vezethetnek be a turizmusban

Garantált ágazati bérminimumot vezethetnek be a turizmusban

2019. július 28., vasárnap
Garantált ágazati bérminimumot vezethetnek be a turizmusban

A tartósan kritikus munkaerőhelyzet miatt jövőre garantált ágazati bérminimum jöhet a turizmusban: a mindenkori szakmunkás-minimálbérhez képest várhatóan több tízezer forinttal magasabb alapösszeg bevezetését a munkaadók kezdeményeznék, amelyről ágazati kollektív szerződésben állapodnának meg az év végéig — értesült a Magyar Nemzet iparági forrásokból.

Az önként vállalt alapbéremeléssel vonzóbbá tennék a turizmust a munkaerőpiacon más, hasonlóan magas élőmunka-igényű iparágakkal szemben, egyúttal az is várható, hogy tovább tisztul a szürkezónába nyúló foglalkoztatási terület. Információik szerint a stratégiai ágazat munkaadói és a munkavállalói oldalának legmagasabb szintű érdekegyeztető fórumán várhatóan ősszel kezdődhet az erről szóló egyeztetés. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.