Közélet

Elzárják az autósforgalom elől a megújult Széchenyi teret

Elzárják az autósforgalom elől a megújult Széchenyi teret

2019. július 26., péntek
Elzárják az autósforgalom elől a megújult Széchenyi teret

Csupán a villamost engedik majd be a korzó jellegű területre, derült ki a csütörtöki lakossági fórumon, amit a tér megújulásáról tartottak – számolt be a Délmagyar.

Lakossági fórumon tájékoztatták a városlakókat a jelentős kormányzati támogatással megújuló Széchenyi tér legújabb fejlesztési terveiről. A Fontos Mérnök Stúdió Kft. beszámolója szerint elzárják a gépjárműforgalom elől a teret, csupán a villamost engedik majd be a korzó jellegű területre, a kerékpárosok a tér két oldalán haladhatnak majd, az autók pedig 142 férőhelyes mélygarázsba parkolhatnak.

A Takaréktár utca sarkáig tartana majd a tér, ott egy kisebb zöldterületet alakítanának ki, a Takaréktárból pedig a Horváth Mihály utcába terelnék a forgalmat, a sarok így nem lesz autóval járható. Ezt többen ellenezték a fórumon, ahogyan a kandelábereket is. Alapvetően a középső tengely megmarad és új burkolatot kap a sétány, megszűnnek a szintkülönbségek. Zöld dísztérré alakítják a városháza és a tér közötti területet, illetve eddig az önkormányzatot és a teret szétválasztó vízmedencét kettévágják és elforgatják, lesz magnóliapark és nagyárvíz emlékmedence is, a parktükröket pedig kiterjesztik. Minden szobor marad, csupán új helyre kerülnek. A rendezvények pavilonjai is új arculatot kapnak, elhelyezésük is más lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.