Hírzóna

Egy tucat migránst kapcsoltak le Csongrádban

Egy tucat migránst kapcsoltak le Csongrádban

2019. július 16., kedd
Egy tucat migránst kapcsoltak le Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

A rendőrök július 16-án 5 óra 20 perckor Szeged közigazgatási területén két iráni és négy afgán állampolgárt tartóztattak fel. Ezt követően a járőrök előbb egy észak-macedón, majd egy szerb honosságú kamionban további három-három határsértőt találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.