Hírzóna

Dübörög az ÁGOTA Tábor

Dübörög az ÁGOTA Tábor

2019. július 29., hétfő
Dübörög az ÁGOTA Tábor

Számtalan színes programmal folytatódik az ÁGOTA tábor, a „Tíz napos mennyország”, az ország minden részéből érkezett több mint félezer résztvevő számára Doboz-Szanazugon, ahol gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket látnak vendégül az ÁGOTA Alapítvány önkéntesei. Az ÁGOTA Szépe választáson a több száz színpadra lépő gyermek mindegyike gyönyörűnek érezhette magát, miközben lelkes tömeg ünnepelte a reflektorfénybe érkezőket. A szépségverseny fénypontja a korosztályonkénti szépségkirályok és szépségkirálynők megválasztása volt, melyet egy neves, szakmailag hiteles zsűri döntött el. A gyermekek közül sokaknak nehézséget okoz saját értékeinek felismerése és megmutatása, de az est mottója, miszerint „a valódi szépség belülről fakad”, mindannyiuk számára hatalmas megerősítést jelent. A tábor másik jelentős programja, a Toldi verseny, a fizikai erőnléten túl bátorságról és a kitartásról is szól, hiszen a fiúk és a lányok is megtapasztalhatják, hogy nem pusztán erővel, hanem akarattal és biztatással képesek akár egy autót is elhúzni. A verseny során átélt sikerélmény jó mintát nyújt számukra a későbbiekben akkor, ha akadályokkal kerülnek szembe. A gyermekek elfogadását, toleranciáját és önazonosság érzését segíti elő a Roma est, melyet nagy gonddal készítenek elő a munkatársak és amelyre nagy lelkesedéssel készülnek a részt vevő roma és nem roma gyermekek. A közös tánc, a roma kulturális értékek megismerése, a fergeteges zenei élmény, a gyermekek közötti együttműködést, együttérzést is fejleszti. Természetesen az önfeledt szórakozás és a humor sem maradhat el az ÁGOTA tábor programjai során. A tűzoltó autón érkező Nyári Mikulás több mázsányi édességet osztott ki a gyermekek között és még egy hűsítő vízpermettel, locsolással is megajándékozta a táborozókat. Az ÁGOTA tábor tovább dübörög, és még rengeteg fergeteges élmény és program vár a gyermekekre a következő napokban is.

Az ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásért országos közhasznú) Alapítvány, valamint a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi szolgáltatója, köszönetet mond a programjaihoz nyújtott segítségért támogatóinak:
Európai Unió, Emberi Erőforrások Minisztériuma , MOL Alapítvány, MEKH- Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, Mystic Nails Hungary Kft., Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Qadrotex Kft,, Alföld Ambulance Kft., az ÁGOTA valamennyi önkéntese.
Az EFOP-1.3.5-16-2016-00807 kódszámú nyertes pályázat keretében a Társadalmi szerepvállalás erősítését tűzte ki célul az alapítvány a közösségek fejl esztésével;
Az EFOP-1.3.7-17-2017-00226 kódszámú nyertes pályázat keretében, a társadalmi kohézió erősítése a cél hátránykompenzációs tevékenységsorozattal, melyet az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató összefogásával tud a két szervezet megvalósítani.
Az EFOP-1.8.9-17-2017-00017 kódszámú nyertes pályázat keretében pedig különféle prevenciós programokat tud megvalósítani az ÁGOTA Alapítvány és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.
Az ÁGOTA Alapítvány köszöni valamennyi támogatójának a támogatást!

Képgaléria:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.