Politika

Czene Attila: Szükségesek a szegedi kormányzati sportfejlesztések

Czene Attila: Szükségesek a szegedi kormányzati sportfejlesztések

2019. július 11., csütörtök
Czene Attila: Szükségesek a szegedi kormányzati sportfejlesztések

A kormányzati támogatásoknak köszönhetően Szegeden nagyszabású sportberuházások és sportfejlesztések indultak el. Czene Attila, szegedi születésű olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke szerint ezzel a sportolni vágyó lakosság is nagyon jól jár.

– Szegedi olimpia bajnoknak vallom magam – kezdte Czene Attila, a Magyar Sza­badidősport Szövetség el­­nöke, olimpiai bajnok úszó. – Erre nagyon büszke vagyok. 1979-ben mentem először az újszegedi sportuszodába, olyan fiatal voltam, aki szeretett sportolni, meccsre járni, így megtapasztaltam, hogy milyen pezsgő sportélete volt abban az időben a szülővárosomnak. Negyven év telt el azóta. A létesítményhelyzet viszont nem változott idáig. Szerencsére ez a múlt, a kormányzati fejleszté­seknek köszönhetően egyre több sportlétesítmény épül, így olyan feltételek várják majd az élsportolókat és a szabadidős sportolókat, amit már nagyon megérdemeltek. A 8 ezer férőhelyes stadiont magába foglaló Szent Gellért Fórum ha­marosan megnyitja kapuit, az új szegedi uszoda építése elkezdődött, rövidesen sorra kerül a kézilabda-aréna és az atlétikai centrum is. – Sokszor járok Szegeden – folytatta a sportvezető –, rengeteg emberrel beszélgetek, és szomorúan hallgatom őket, hogy egyre ke­­­­vesebb a vízfelület, nem tud­­nak a mai kornak megfele­­lő környezetben sportolni. Így nehéz bárkit is motiválni. Most nagyot változik Szegeden a helyzet, köszönhetően a kormányzati támogatásnak. Tudom, minden piaci alapon működik, de a szövetségünk szeretné elérni, hogy minél több helyen ingyenesen vagy kedvező áron tudják az emberek sportolásra használni a létesítményeket – fogalmazott. – A város gyönyörű, az itt élő emberek mosolygósak, azonban a gazdasági fejlődés mintha egy kicsit megállt volna az utóbbi években. Az országos médiából értesültem, hogy régi barátom, Nemesi Pál is megméretteti magát a polgármesteri címért. Ismerem, tudom, mire képes, a semmiből építette fel a birodalmát és gyanítom, hogy az ő tudásából város is profitálhatna. Igazi menedzser típusú vezetőre van szüksége Szegednek – zárta gondolatait.

(via Délmagyar)

(Kiemelt kép: MTI/Mészáros János)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.