Közélet

Csongrádban nyolc helyen gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyere programban

Csongrádban nyolc helyen gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyere programban

2019. július 22., hétfő
Csongrádban nyolc helyen gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyere programban

Csongrád megyében nyolc gyűjtőponton adhatnak le búzát azok a gazdálkodók, akik szeretnének csatlakozni a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programhoz - írja a Délmagyar.

– Minden eddiginél szélesebb körben, a teljes Kárpát-medence gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű programot. A jótékonysági kezdeményezés idén immár 9 éves – mondta Szél István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke. Hozzátette, a Magyarok Kenyere Magyar Örökség-díjas program. – Tavaly ősszel 263 adományozó jóvoltából összességében 9000 kilogramm lisztet osztottunk ki. Ebből Csongrád megyében 4000 kilogramm került a rászorulókat segítő szervezetekhez, 5000 kilogrammal pedig a határon túli rászorulókon segítettünk. Tapasztalatom szerint a gazdaemberek a jó cél érdekében mindig szívesen adakoznak. A gazdatársaim figyelmét az idei akcióra is szeretném ráirányítani. Jöjjenek, találkozzunk szerdán, illetve a jövő hétfőn a gyűjtőpontokon, hogy a kezdeményezés idén is sikeres legyen – fogalmazott Szél István. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Kovács Erika)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.