Meteor

Csökken a hőség, de felhőszakadásra figyelmeztetnek

Csökken a hőség, de felhőszakadásra figyelmeztetnek

2019. július 31., szerda
Csökken a hőség, de felhőszakadásra figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön jobbára gomolyfelhős, napos időben bízhatunk, de elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Alföld keleti felében erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és ott zápor, zivatar is kialakulhat.

Az északnyugati szél több helyen megélénkül, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Alegmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 27 és 31 fok között alakul. Az OMSZ által kiadott veszélyjelzés szerint zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés,

Csongrád

, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Tolna, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Felhőszakadás veszélye miatt a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén,

Csongrád

, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Csütörtökön elsősorban a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához. A zivatarokat az intenzív csapadék mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérheti. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=1RQUayZE0GU  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.