Kultúra

Csaknem 700 alkotást várnak a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Csaknem 700 alkotást várnak a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

2019. július 24., szerda
Csaknem 700 alkotást várnak a Vásárhelyi Őszi Tárlatra

Az idén immár hatvanhatodik alkalommal rendezi meg a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum a Vásárhelyi Őszi Tárlatot, Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő és egyik legjelentősebb kortárs képzőművészeti kiállítását. Az idei seregszemlére mintegy kétszáznyolcvan művész regisztrált, melyre a napokban kezdődött meg a művek beadása.

Művészek sorakoztak július 22-én Budapesten, a Műcsarnoknál, hónuk alatt nagyméretű festményekkel, izgalmas formavilágú, „mázsás súlyú” plasztikákkal vagy éppen grafikamappákkal, hogy leadják alkotásaikat a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlatra. A dél-alföldi város kortárs kiállításának egyedisége abban gyökerezik, hogy a tárlat egy különleges elegye a meghívásos és szabad beadású seregszemléknek. Idén közel hétszáz műből választja ki az augusztus elején összeülő zsűri azt a körülbelül kétszáz alkotást, melyeket a közönség október 5-től az Alföldi Galéria földszinti kiállítótermeiben megtekinthet. A tárlat budapesti begyűjtését követően július 31-ig Hódmezővásárhelyen, a kiállításnak helyet adó Kossuth téri galériában adhatják le munkáikat az alkotók. Ezt követően a múzeum munkatársai rendszerezik az alkotásokat, hogy a héttagú zsűri minél átláthatóbban, minden műről egyedileg döntve jelölje ki a bennmaradó alkotásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.