Hírzóna

Buszon csempészett fegyvert Röszkénél egy török férfi

Buszon csempészett fegyvert Röszkénél egy török férfi

2019. július 18., csütörtök
Buszon csempészett fegyvert Röszkénél egy török férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a török férfival szemben, aki 2019 januárjában négy lőfegyvert hozott be az országba távolsági buszon.

A vád szerint a negyvenhárom éves férfi január 30-án reggel 5 óra körül török, menetrend szerint közlekedő busz utasaként a röszkei határátkelőhelynél belépett az országba. A járművet a pénzügyőrök átvizsgálták és a vádlott két csomagjában négy működőképes maroklőfegyvert találtak. A vádlott a lőfegyverek tartására, az országba történő behozatalára engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott a fegyvereket Németországba kívánta szállítani.

A Szegedi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt lőfegyver engedély nélküli, az ország területére behozatallal elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja. Az ügyészség a 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozza.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 3 év börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről 3 évre történő kiutasítását indítványozta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.