Sport

Amerikában folytatja a Szedeák játékosa

Amerikában folytatja a Szedeák játékosa

2019. július 24., szerda
Amerikában folytatja a Szedeák játékosa

Az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait és a kosárlabdát is a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa, Bonifert Bendegúz. A szegedi fiatalnak komoly szerepet szánnak új csapatában, az utazásig azonban a Szedeákkal készül – írja a Délmagyar.

A fiatal szegedi kosaras augusztus 19-én utazik a tengerentúlra, ahol a Colorado State University Pueblo egyetemi csapatban játszhat. "Több egyetemmel is kap­cso­latban voltam, de nem min­­degyiknek volt sportösztöndíja, itt harmadéven folytathatom az egyetemet is. Még van pár dolog, amit el kell intézzek, de megvan a repülőjegy, hamarosan utazom" – mondta Bonifert Bendegúz, aki addig is a Szedeák felnőttcsapatával készül, hiszen az az elvárás, hogy minél jobb formában ér­kezzen az Egyesült Államokba. A fiatal kosarasnak több ajánlata is akadt az egyetemi bajnokság első divíziójából, ám új csapatával a második divízió­ban szerepel majd. Csak érdekességképp, nagyobb csarnokban játsszák majd a meccseiket, mint az újszegedi sportcsarnok, ugyanis a coloradói egyetem egy négyezer fő befogadására alkalmas létesítménnyel bír.

Kiemelt kép: Karnok Csaba / Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.