Gazdaság

127 milliárdos beruházásból épül új gyár Nyergesújfalun

127 milliárdos beruházásból épül új gyár Nyergesújfalun

2019. július 15., hétfő
127 milliárdos beruházásból épül új gyár Nyergesújfalun

A japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. lítium akkumulátorokhoz használt szeparátor filmet előállító üzemet épít 127 milliárd forintos ráfordítással Nyergesújfalun – adta hírül a Magyar Nemzet.

Szijjártó Péter elmondta, a beruházás 188 új munkahelyet teremt. Ezek nagy része felsőfokú, mérnöki végzettséget igényel, ezért a kormány a befektetéshez 4,7 milliárd forint támogatást nyújtott – mondta. A miniszter kiemelte, hogy Japán Magyarország legjelentősebb ázsiai kereskedelmi partnere. Százhatvan japán vállalat 34 ezer embert foglalkoztat, és 800 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A kormány eddig hat vállalattal kötött stratégiai megállapodást – mondta Szijjártó Péter. Az új üzem 48,5 hektáros területen épül fel. A cég biztosítja a világ szénszálgyártásának a felét, a termékeket szélerőművek turbináinak megerősítésére és repülőgépek fékrendszereihez használják, de az olajkutatásban és olajfúrásban, valamint a hajó- és a sportszergyártásban is alkalmazzák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.