Kultúra

Woodstock szellemében rendeznek összművészeti fesztivált Ópusztaszeren

Woodstock szellemében rendeznek összművészeti fesztivált Ópusztaszeren

2019. június 3., hétfő
Woodstock szellemében rendeznek összművészeti fesztivált Ópusztaszeren

Az ötven évvel ezelőtti woodstocki fesztivál szellemiségét próbálja átmenteni a Hello Ugar!. Az idén megújuló, új nevet kapott összművészeti, ökotudatos rendezvény július 3-tól 6-ig lesz Ópusztaszeren.

A fesztivál hét éve az Anna and the Barbies rajongóival tartott közös táborként indult, idén már hat színpadon több mint ötven zenekar lép fel. Lesznek összművészeti mikrofalvak, a zenei tehetségkutató Tálentum színpad győztese előzenekarként felléphet az A38 hajón, és kitelepül a Petőfi Irodalmi Múzeum is - mondta Pásztor Anna énekesnő, a fesztivál háziasszonya az A38-on tartott hétfői sajtótájékoztatón. A négynapos fesztivál helyszíne az ópusztaszeri Akhal Ménes és környéke. A rendezvény az elmúlt években Woodstock az Ugaron néven zajlott.

A Hello Ugar!-on koncertet ad mások mellett a Quimby, a 30Y, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, a Supernem, a Kaukázus, a Kowalsky meg a Vega, a Biebers, a Maszkura és a Tücsökraj, a Bëlga, a Soerii & Poolek és természetesen az Anna and the Barbies. A szervezők együttműködnek a Természetvédelmi Világalappal (WWF), de jelen lesz például a Greenpeace is. A fesztiválon napelemes energiaforrásokat használnak, lesz telefonparkoló, no selfie zóna.

Bognár Attila, az A38 vezetője felidézte, hogy a hajó és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közötti együttműködés már elkezdődött, a kezdő fiatal zenészeket és irodalmárokat összekapcsoló Deck-sorozat az A38-on havonta négy alkalommal látható. "Láttam Brüsszelben az ötvenéves Woodstock Fesztivál alkalmából szervezett kiállítást, és remélem, a tárlat Budapestre is el fog jönni" - mondta Bognár Attila. Demeter Szilárd, a PIM igazgatója arról beszélt, hogy egy zenekar tagjaként már három éve fellép az ópusztaszeri fesztiválon. Kitért arra, hogy a PIM felügyelete alatt zajló irodalmi workshopok délutánonként lesznek a Hello Ugar!-on. "A PIM múzeumpedagógusai is kitelepülnek a fesztiválra és egész napos foglalkozást tartanak a kisgyerekeknek" - tette hozzá. Az összművészeti mikrofalvakban az irodalom mellett színházzal, tánccal, képzőművészettel is lehet találkozni a fesztiválon, a workshopokon az alkotás folyamatát ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők. A szervezők széles gasztronómiai kínálattal, éjszakai zenés filmes programokkal is várják a természetben fesztiválozni vágyókat.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.