Közélet

Véget ér a 2020-as büdzsé általános vitája 

Véget ér a 2020-as büdzsé általános vitája 

2019. június 21., péntek
Véget ér a 2020-as büdzsé általános vitája 

Az Országgyűlés ma fejezi be a kormány jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatának szerdán kezdődött általános vitáját.

Az aktuális ülés utolsó, ötödik napja reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők további négy órában véleményezhetik a kormány előterjesztését. A pénzügyminiszter korábban úgy fogalmazott, a kabinet családbarát költségvetést terjesztett be. Varga Mihály kiemelte, jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók és nőnek a biztonsági kiadások. A tárcavezető javaslatában 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további, év végére 67 százalékra történő mérséklődésével, valamint 2,8 százalékos inflációval számol. A kormány 2020-ban is nullszaldós költségvetést készített az állam működését tekintve. A parlament ülése a kormány köznevelési törvénymódosító javaslatcsomagjának általános vitájával ér véget.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.