Közélet

Válságstáb alakult Makón a viharkárok enyhítésére

Válságstáb alakult Makón a viharkárok enyhítésére

2019. június 25., kedd
Válságstáb alakult Makón a viharkárok enyhítésére

Óriási károkat okozott Makón a hétvége viharos időjárása. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: a kárenyhítési munkálatokat elkezdték, valamint egy válságstábot is felállítottak a hatékonyabb munka érdekében - számolt be a Rádió7.

Két városrészben, Honvédban és Vertán-telepen több ingatlant is elöntött a víz, valamint a város külterületén lévő tanyák is veszélybe kerültek. Nem csupán a vihar miatt életveszélyessé vált fákat kell kivágni, hanem a nagyobb csatornákat is takarítani kell, mert nem képesek befogadni a hatalmas mennyiségű vizet. Az önkormányzat a katasztrófavédelemmel, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Hatósággal, az Alföldvíz Zrt.-vel, a tisztiorvosi szolgálattal, illetve több hatósággal közösen dolgozik a károk enyhítésén. A lakosok számára egy közleményt juttatnak el, amelyben többek között arra hívják fel a figyelmet, hogy a veszélyeztetett területeken ügyeljenek a személyes fertőtlenítésre, ne igyanak fúrt kútból való vizet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.