Gazdaság

További 1,6 milliárd forintot kap a szegedi lézerközpont

További 1,6 milliárd forintot kap a szegedi lézerközpont

2019. június 17., hétfő
További 1,6 milliárd forintot kap a szegedi lézerközpont

Az idei állami költségvetésben szereplő Központi Maradványelszámolási Alap terhére 12 milliárd 273 millió forintot csoportosított át a kormány - írja a napi.hu.

A

szegedi

ELI-ALPSlézeres kutatóközpont támogatása 1 milliárd 612 millió forintot tesz ki - olvasható a cikkben. A kicsivel több mint tizenkétmilliárdból jut a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára is, a külképviseletek igazgatására 1 milliárd 240 millió forintot használhat fel. Milliárdos nagyságrendű pénzhez jutottak az üldözött keresztények, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és 3,5 milliárd jut személygépkocsik vásárlásra a nagycsaládosok számára is. Asportágifejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatokra 1,5 milliárd, míg a Vasas SC létesítmény-fejlesztési programjára 800 millió forint szerepel a határozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.