Közélet

Tizenhárom új lakást adtak át Algyőn

Tizenhárom új lakást adtak át Algyőn

2019. június 28., péntek
Tizenhárom új lakást adtak át Algyőn

Kormányzati forrás segítségével 13 lakást alakított ki az algyői önkormányzat az egykori zöld iskolában, amelyeket a helyi fiatalok között osztottak szét pályázat útján. Csütörtökön kapták meg a kulcsokat otthonaikhoz - írja a Délmagyar.

Molnár Áron polgármester elmondta, amikor a képviselő-testület meghozta a döntést, hogy lakhatási lehetőséget biztosítanak fiataloknak, utána nem sokkal jelent meg az EFOP-os pályázat, amelyen 137 millió 480 ezer forintot nyertek, ebből 60 millió a lakások kialakítását szolgálta, a további összeget pedig képzésekre kapták. Csütörtökön ünnepélyes keretek között vették birtokba a berendezett fecskeházakat tulajdonosaik, akik két évig élhetnek ott. – 21 jelentkező volt, pályázataikat a testület által felállított szempontrendszer alapján szűrtük, így 15 pályázó maradt, közülük 3 gyermekes család egyből lakást kapott, a további 10-et sorsolás alapján osztottuk szét. Csupán a rezsit és a közös költséget kell fizetnie a lakóknak, úgy véljük, így kellő lendületet és támogatást kapnak az életkezdéshez. További részletek

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.