Közélet

Szegedi sofőr az ország legjobb villamosvezetője

Szegedi sofőr az ország legjobb villamosvezetője

2019. június 24., hétfő
Szegedi sofőr az ország legjobb villamosvezetője

Szegedi villamosvezető nyerte meg idén az Országos Járművezetői Versenyt, csapatban pedig társával a második helyet hozták haza. Garamvölgyi István és Hajnal Zoltán nem először versenyeztek együtt, két éve csapatban is legyőzhetetlennek bizonyultak. Jövőre ismét ez lesz a céljuk - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerintMiskolcon rendezték meg idén az Országos Járművezetői Versenyt, amelyen busz-, troli- és villamosvezetők mérhették össze tudásukat. A szegedi házi verseny alapján két csapat kvalifikálta magát az ország 9 legjobb csapata közé, melyből az egyik ötödik, a másik második helyen végzett. A sikeresebb csapat egyik tagja ráadásul egyéniben a legjobb összpontszámmal végzett, így Garamvölgyi István átvehette az ország legjobb villamosvezetője címet is. Társával, Hajnal Zoltánnal egyébként már összeszokott párosnak mondhatók: 2017-ben meg is nyerték csapatban ezt a versenyt. Idén egy debreceni kettős azonban megelőzte őket. István 10 éve villamosvezető, mint mesélte, gyerekkora óta erre a pályára készült. – Sokat utaztam ilyen járművel és beleszerettem – magyarázta. Zoltán 8 éve váltott, előtte buszsofőr volt. Mindketten úgy fogalmaztak, szeretik munkájukat, még ha vannak árnyoldalai is. – A korai kelés és az, hogy egész nap ülünk, biztos, hogy nehézzé teszi. És persze egyáltalán nem olyan egyszerű ez, mint ahogy sokan gondolják – magyarázták. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Kuklis István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.