Kultúra

A szecesszióról szól a hétvége a Reök-palotában

A szecesszióról szól a hétvége a Reök-palotában

2019. június 6., csütörtök
A szecesszióról szól a hétvége a Reök-palotában

A szecesszió napját ünnepelik a hétvégén a Reök-palotában ingyenes programok sorozatával: szombaton és vasárnap is városi sétákkal, tárlatvezetéssel, gyerekfoglalkozással, előadással, palotasétával várják a stílus szerelmeseit.

Szeged nemcsak a napfény városa, hanem legalább ennyire a szecesszió városa is! Ezt a különleges stílust ünnepelik a Szeged Tourinform irodával együttműködve a június 8-9-i hétvégén, amikor ingyenes programok sorozata várja Reök-palotában a szecesszió szerelmeseit. A tematikus városi sétákon megismerkedhetnek a résztvevők a legszebb szegedi szecessziós épületekkel, a népszerű felnőtt és gyermek palotasétákon pedig a Reök épületét járhatják be mindkét napon, több turnusban. Azokra is gondoltak, akik messzebbről érkeznek a városba: angol nyelvű városi sétára és szerb nyelvű palotasétára is jelentkezhetnek az érdeklődők. A városi sétákra és a palotasétákra regisztrálni a

gyakornok@szegediszabadteri.hu

e-mail-címen lehet. Magyar Ede remekműve, a Reök-palota nemcsak építészeti, hanem képzőművészeti központ is: ezt a sokszínűséget is befogadhatják a látogatók az ingyenes múzeumpedagógiai felfedezőutakon. Aki még több érdekességet szeretne megtudni ezek után a palota különös sorsú építészéről, azt várja vasárnap Csizmadia Edit Magyar Ede szecessziója című előadása. Ráadásul aki csak este érne rá ellátogatni a Reökbe, szombaton az is megteheti: egészen 21 óráig nyitva tart a palota. Programok:

június 8.

10:00 – A szecesszió gyöngyszemei – városi séta – vezető: Tasnádi Gáborné 11:00 – Palotaséta a Reökben – vezető: Jankovics Mónika 12:00 – Palotaséta a Reökben (szerb nyelvű) – vezető: Jankovics Mónika 14:00 – Múzeumpedagógiai foglalkozás a Reök-palotában – vezető: Csúri-Magosi Rita és Hidas Bence 15:00 – A szegedi belváros szecessziós szépségei – városi séta – vezető: Hódi Nóra 16:00 - Múzeumpedagógiai foglalkozás a Reök-palotában – vezető: Hidas Bence A Reök-palota június 8-án rendhagyó módon 21 óráig látogatható.

június 9.

10:00 – Szecessziós Szeged – séta a századforduló világában – városi séta – vezető: Csizmadia Edit 10:15 – Gyermek palotaséta a Reökben – vezető: Csúri-Magosi Rita 11:15 – Palotaséta a Reökben felnőtteknek – vezető: Csúri-Magosi Rita 15:00 – Magyar Ede szecessziója – Adalékok egy szegedi építész portréjához – előadás – előadó: Csizmadia Edit 15:00 – Szecessziós paloták Szegeden (angol nyelvű) – városi séta – vezető: Koteczki István 16:00 - Múzeumpedagógiai foglalkozás a Reök-palotában – vezető: Plank Andrea A programokon a részvétel ingyenes, de a városi séták és a palotaséták esetében a gyakornok@szegediszabadteri.hu e-mail-címen kell regisztrálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.