Egészség

Sportegészségügyi tudományos központ nyílik Szegeden

Sportegészségügyi tudományos központ nyílik Szegeden

2019. június 20., csütörtök
Sportegészségügyi tudományos központ nyílik Szegeden

A sportegészségügyet szolgáló kutatások, valamint a sportolók eredményességének javítását, az egészségfejlesztést és a rekreációt segítő tudományos munka székhelye lesz Szeged azzal, hogy pénteken itt nyitja meg kapuit az Egészség- és Sporttudományi Kutatóközpont (Institute of Health & Science in Sport).

Az Intézet a magyar táplálkozás- és sporttudomány nemzetközi szinten is ismert és elismert szellemi központja kíván lenni, amely eredményeivel hozzájárul a magyarországi és a határon túli magyar sport eredményességéhez, sikereihez, ezzel is erősítve a nemzetpolitikai célok elérését, a hazai tudásvagyon gyakorlati hasznosítását. Június 21-én, pénteken délután 16 órától ünnepélyes keretek között adják át a Lőcsei utcai épületet a hazai tudományos élet jeles személyiségei, olimpikonok és ismert sportolók – mint például Kropkó Péter világklasszis triatlonversenyző és Sas Sándor erőemelő paralimpikon - jelenlétében.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.