Hírzóna

Polgárőrök is segítik a határvédelmet

Polgárőrök is segítik a határvédelmet

2019. június 2., vasárnap
Polgárőrök is segítik a határvédelmet

Polgárőrök is segítik szombattól a határvédelmet, a román-magyar határszakaszon Kiszombor és Nagylak térségében rendőrökkel közösen járőröznek - tájékoztatta a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség vasárnap az MTI-t.

Batiz István megyei elnök közölte, a feladatban tizenhárom polgárőr egyesület vesz részt június 15-ig. Az önkéntesen jelentkező polgárőrök este hattól reggel hatig rendőrökkel közösen, rendőrségi gépkocsival látják el a szolgálatot. A járőrök Kiszombor, Tiszasziget és Makó között az államhatáron, a határátkelőhely területén, valamint a Maros folyónál járőröznek, illetve minden egyéb olyan területen, ahol rendkívüli határesemény történik, illetve azonnali rendőri reagálás válik szükségessé. Szombattól a Magyar Honvédség munkatársai ismét részt vesznek a határőrizeti feladatok ellátásában. Három hónapig váltásonként kétszáz katona vesz részt a határőrizetben. Összességében ezer katona lát el támogató feladatokat a magyar-szerb határon a rendőrség irányítása mellett MTI (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.