Kultúra

Plusz egy estén láthatjuk a Don Juant

Plusz egy estén láthatjuk a Don Juant

2019. június 26., szerda
Plusz egy estén láthatjuk a Don Juant

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel még egy estén láthatja a közönség a Szabadtéri újszegedi színpadát megnyitó Moliére-komédiát, a Don Juant. A július 18-i főpróbát nyilvánossá teszik, és 3000 forintos egységáron lehet rá jegyet vásárolni személyesen és online is.

Már elkapkodták a jegyeket a Szegedi Szabadtéri új színpadát megnyitó produkcióra – emiatt a Moliére-komédiák különleges darabja, a Don Juan plusz egy estét kap az Újszegedi Szabadtéri Színpadon! A július 18-i főpróbára korlátozott számban még jegyet válthatnak azok, akik elől már elkapkodták a korábban meghirdetett előadás helyeit.

A megújult játszóhely első bemutatója, a Don Juan különleges szereposztással érkezik: sokszínű művészgárda kovácsolódik össze egy társulattá O. Horváth Sári és Herczeg T. Tamás rendezők vezetésével. A címszerepet Jakab Tamás alakítja, aki Emir Kusturica legendás társulatának is vezető színésze volt. Sganarelle-t, a szolgáját Sorbán Csaba játssza – ez a leleményes karakter nemcsak a komédiának, hanem az irodalomtörténetnek is fontos alakja.

Donna Elvirát, a csapodár főhős feleségét Csákányi Eszter alakítja: az elcsábított apáca izgalmas színt kap általa, csakúgy, mint Bodrogi Gyula megformálásában az apa, Don Louis figurája. Kulka János karaktere, a meggyilkolt Parancsnok sorsfordító szerepet játszik a történetben, és különös gondolatokat ébreszthet Don Juan és a koldus, vagyis Zsótér Sándor találkozása.

A Szabadtéri Moliére-sorozatának korábbi darabjaiból ismerős művészek is fellépnek a nagy érdeklődést kiváltó produkcióban: Kancsár József, Balog József, Sebők Maya és Farkas Andrea is fontos szerepet vállalt. Don Juan embereit pedig Geréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andóczi-B. József alakítják.

Bianca Imelda Jeremias díszlete kreatívan használja ki a megújult játszóhely adottságait, jelmezei közt pedig egy meglepetés is rejtőzik: a Szabadtéri Moliére-sorozatának előző produkcióiból is feltűnik egy kosztüm a Don Juanban! A túl jól ismert értelmezéstől kissé elemelt, de változatlanul finom humorú világot Szirtes Edina Mókus zenéje teszi teljessé.

A Don Juan nyilvános, július 18-i főpróbájára szóló, egységesen 3000 forintos jegyeket személyesen a Reök-palotában lévő Fesztivál jegyirodában, valamint online lehet megváltani. A főpróba nem minősül előadásnak, így az ÁSZF előadásokra vonatkozó előírásai nem vonatkoznak rá, tehát rossz idő esetén a jegyár visszatérítésére nincs lehetőség, valamint esőnapot sem hirdethetünk. Bővebb információt a Reök-palotában lévő Fesztivál Jegyirodában kaphatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.