Közélet

Pedagógusokat oktattak a megye rendőrei

Pedagógusokat oktattak a megye rendőrei

2019. június 29., szombat
Pedagógusokat oktattak a megye rendőrei

A "Kék tér" elnevezésű prevenciós projektben részt vevő pedagógusoknak tartottak előadást a programot kifejlesztő Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a héten.

A kifejlesztett komplex prevenciós oktatási modult az általános iskola 3-4. osztályosai részére állították össze a szakemberek. A „Kék tér” programban hatékonyan támogatják az alsó tagozat harmadik és negyedik osztályában tanító pedagógusokat is olyan alapvető bűn- és baleset-megelőzési ismeretek, módszerek átadásában, amelyekkel az életkori sajátosságoknak megfelelően, játékos és szórakoztató módon lehet felkészíteni a gyerekeket az áldozattá, elkövetővé válás elkerüléseinek lehetőségeire. A foglakozások témái: közlekedésbiztonság; káros szenvedélyek, veszélyes szerek; felelősségvállalás; konfliktus-erőszak-agresszió; a tévézés veszélyei; idegenek; vízbiztonság; vagyonvédelem; internethasználat; egyedül otthon. A háromnapos akkreditált képzésen megjelenő tanítók komplett (óravázlattal, háttéranyaggal és munkafüzettel ellátott) ismeretanyagot kaptak a projektben található 10 témából. A projekt célja, hogy olyan prevenciós eszközökkel, módszerekkel és ismeretanyaggal lássa el a pedagógusokat, hogy a Nemzeti Alaptantervhez kapcsolódóan, a bűnmegelőzési tudnivalókat rendőri iránymutatás mellett önállóan képesek legyenek átadni a nebulók részére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.