Közélet

Megújul a makói József Attila Gimnázium

Megújul a makói József Attila Gimnázium

2019. június 28., péntek
Megújul a makói József Attila Gimnázium

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 150 millió forint európai uniós forrásból fejleszti a Makói József Attila Gimnáziumot.

Június közepén kezdődött a Makói József Attila Gimnázium felújítása. Az iskola külső-belső megjelenésben és műszaki felszereltségben is változni, fejlődni fog, a Széchenyi2020 program részeként, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően.

A pályázatból megújul a gimnázium homlokzata, új, hőszigetelt ablakokat építenek be és a padlástérben sportszobát alakítanak ki, ahová 16 új sporteszközt is beszereznek. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ a pályázati összegből az iskola udvarán sportudvart létesít, amely a tanulók kényelmét és a kikapcsolódási lehetőségek bővülését is szolgálja. A kivitelezési munkálatok az intézményvezetéssel előre egyeztetett módon, előreláthatóan 2019 június közepétől októberéig tartanak. A felújítás időszaka alatt az oktatás zavartalanságára kiemelt figyelmet fordít az intézmény és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ. A projekt részeként bútorokat, taneszközöket és informatikai eszközöket is vásárolnak, amelyek segítséget nyújtanak a magas színvonalú oktatás biztosításához.

A tankerületi központ az eddigiekhez hasonlóan, a jövőben is biztosítja a tanulók és az intézményben dolgozók minőségi munkavégzéséhez szükséges feltételeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.